Vad är det som råder när ingenting annat råder?

Fråga:

Vad är det som råder när ingenting annat råder?

Iris svarar:

Allt det som finns i sig självt både synligt och osynligt och också det som finns från vår tillblivelse, vår konstitution från mammastammen, pappastammen och det vi suger till oss från atmosfären som blir du själv.

Vi lever fjorton dagar helt autonomt, vi har allt vi behöver och vi växer, delar och helar, växer. Då är vi i tillit trygghet gemensamhet och nöjdhet, om inte… då slutar vi som spontan abort… så det finns när inget annat står i vägen och det gör det ofta i vårt vuxna liv. Många har tappat kontakten med det ursprungliga, det som finns i sig självt, under livets gång pga fostran med en massa anpassning och värderingar vad man INTE får, som om människan vore ond och elak, istället för att allt som inte skadar mig själv är tillåtet och det korrigeras av vad som är möjligt i verkligheten. Om jag skadar andra eller naturen så skadar jag mig själv och då lär jag mig.

Att livet är ovillkorligt givet dig och att du inte kan få bättre eller sämre värde, att livet är ofullkomligt och att det är rädsla för det som skrämmer oss och då försöker vi undkomma det genom att fly, angripa eller försvara oss, och då hamnar vi i anpassningsfällan och blir bekväma och inte omakar oss med att gå tillbaka till det vi har med oss av tillit, trygghet och gemenskap, så att vi kan vara nöjda, hur missnöjda vi än är med ofullständigheten och då slipper vi att bli elaka pga besvikelser.

Ställ din egen fråga

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *