Negativa personer

Fråga:

Hej Iris,
Jag har några personer i min närhet, speciellt en släkting och en vän som är väldigt negativa och känns som dom vill spy ut negativa kommentarer (
mot mig) så fort de får chansen.
Det kan vara något jag vill bjuda på eller något jag föreslår vi kan göra tillsammans. Men får då något negativt svar tillbaks.
Jag blir ledsen i hela kroppen, illa berörd och tappar energi av dessa kommentarer.
Jag påtalade att jag tycker hen är väldigt negativ men får då svaret att det är så hen känner och hen vill vara ärlig med sina känslor.
Hur bemöter jag dessa människor? Jag drar mig undan och tappar lusten att träffa dem, men ibland måste jag.

Iris svarar:

Om du inte förväntar dig att de människor som är negativa är något annat eller kan vara något annat så far du inte lika illa av det.

Om du är glad och positiv så fortsätt med det och förstå att du har det mycket trevligare och roligare än de som är negativa och jämt klagar. Det är så med oss människor att en del ser vad som gått åt i flaskan när den är halv och blir sura för det och andra ser vad som finns kvar och blir glada för det.

Dels beror det på konstitutionen, somliga är födda med att haka fast i fel och brister medan andra hakar fast i fördelarna. Det finns inget som säger att man inte kan ändra på denna upphakning och svänga runt och se den andra sidan men… det är inte helt lätt för alla. Somliga kan, andra inte om de inte får hjälp.

Å andra sidan så är du som är glad lätt och har det ljust inom dig  så kan du vara ändå nöjdare med det eftersom du inte har det så mörkt, grått och trist som de du känner.

Om du kan bortse från det och bara höra vad de säger så kanske det är något intressant men är det bara gnäll om trivialiteter så finns ingen anledning att umgås med dem mer än nödvändigt, om du inte vill det särskilt.

Vi kan aldrig ändra någon annan men andra kan haka på oss som är ljusa och surfa i det och få det lite trevligare, men bara om de vill, de behöver inte ändra sig för något annat, bara om det passar dem.

Se det som en utmaning och du förstår mycket mera om livet då.

Ställ din egen fråga

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *