Ingen kontakt med mina känslor

Fråga:

Hej
Jag saknar kontakt med både längtan, sorg och kärlek. Vad tror du detta beror på och hur kan jag jobba med mig själv för att få kontakt med känslorna i mig?

Iris svarar:

Det går inte att svara kort på det, men det du beskriver är att du är deprimerad, att du gör det du brukar göra och lever ett bra liv, men att du på något sätt styrs av ett tankefel som gör att din kropp inte kan produsera känslor när de behövs. Tankefelet står i vägen för att du ska kunna känna naturligt dina känslor.

Du har kommit dithän att din kropp slutar att hoppas på att du ska upptäcka detta tankefel och ändra på det och då blir kroppen vanmäktig och uppgiven och det upplevs så som du säger.

Bakom detta finns ofta ett känslomässigt livsspel och det har man startat lång innan medvetandet och tankarna har fått ord så att man kan prata om vad det är. 

Du frågade om vad du ska göra åt detta för att få tillbaka dina känslor?

Börja med att du är här och nu, och fundera på om det är något som är fel i din fysik. (om det är så, ta itu med det först)  och förstå att du har allt du behöver inuti dig och det du behöver utifrån kan du vara helt nöjd med att du kan skaffa dig.

Om du lyckas med detta då hamnar du i autonomi, i dig själv som dig själv, i livet som livets mening och att du har ditt värde genom att du finns… och då, finns det inget som du behöver anpassa dig till utan du kan bara vila i att vara närvarande i dig själv. Det kan vara ångestfyll och kännas som en tomhet och det är för att allt inuti inte längre fylls med problem, bekymmer, negativa tankar, rädslor mm. Och det kan blir skrämmande att vara utan allt det skräp vi flyller oss med.

Ha tröst och stanna i detta tomma stilletaånd med en massa obehag i, tills allt skräp släckt ut sig och du kommer till ett lugn i ett tomrum där det finns en möjlighet för dina egna impulser att poppa upp. Då får du inspiration och riktning, och om du inte hetsar utan verkligen är nöjd med det du gör innan du gör det, så kommer du att uppleva någon annan i kroppen. Den blir lugn, nöjd och det blir ljust inuti i all stillhet… ingen kick, bara frid och om du lever i det så kommer en känsla av frihet och det är den enda frihet värd namnet och sprider glädje i kroppen.

Fortsätt fråga när du läst igenom detta några gånger och när det dyker upp frågor som inte är till för att du ska få något att anpassa dig till eller följa, utan när det kommer frågor som fenomen som du vill samtal om, tex att du berättar vad som händer i dig när du är i tomheten och vad som händer inom dig om du sjunker in i tomrummet och sällskapar med dig själv inuti.

Ställ din egen fråga

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *