Abort

Fråga:

Hej Iris, här kommer en annan fråga som jag gärna vill att du svarar på.

Någon sa till mig att du var helt emot abort, stämmer det?

Jag har bara sett på abort som ett fenomen och varken sett det som något bra eller dåligt utan som till och med ett klokt val ibland. Så jag blev förvånad när den personen sa att du helt var emot det. Det är därför jag undrar om det verkligen är något sådant som du sagt och menat?

Iris svarar:

Det går inte att svara på din abortfråga på det sättet. Det är i lag tillåtet och det är framforskat flera metoder, men att det blir en livslång sorg inuti en kvinna och att hon blir avstängd från den djupaste form av tillit till sig själv och att kunna vila i tillfredsställelse inom sig, det talar ingen om för den kvinna som ska göra en abort, bara de som frågar mig och det är mycket få.

Jag hjälper de som gjort abort och söker upp mig, men tyvärr kan personen aldrig sudda ut det ofödda barn som finns inom henne utan bara försonas med att den sorgen kommer att dyka upp när hon har möjlighet att bli ett med sig själv. Därför tror många som gjort abort att de bara kan få en kompensation av tillfredsställelse av andra och det är en kortvarig kick och ingen frid och frihet inuti.

Dessutom skaffar de oftast barn igen för att bli av med det ofödda barn de bär inom sig och de får ett nytt barn men det andra ofödda barnet finns kvar inom dem och lägger sordin på livsglädjen.

Jag kan inte hålla med om den ytliga syn som finns, att det bara handlar om ett somatiskt ingrepp som inte har några dåliga konsekvenser. Jag har inte själv gjort någon abort så det jag uttalar mig om är att de hundratals personer som kommit till mig med sin förtvivlan och det är utifrån det som jag inte kan konfirmera att det inte gör någon skada.

Ställ din egen fråga

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *