Självmordstankar

Fråga:

Jag har länge haft självmordstankar . Alla krav tar över och jag har inte kraft att ta tag i vardagen.

Iris svarar:

Du har hamnat i ett tankefel, ett som är så vanligt att jag kallar det för majoritetsmissförstånd. Du tror att du måste en massa saker och att du måste leva upp till en massa krav som du känner av.

Då har ditt liv blivit villkorligt och meningslöst eftersom det bygger på att du har gjort om ’livets mening i att leva’ till att ’jag måste göra rätt och göra rätt för mig, annars är jag värdelös’. Istället för de som det är, att ditt värde är dig givet och det går inte att lägga till eller dra ifrån. Det har du genom att du finns. Så…. tänk om.

Ditt liv är en liten parantes i oändligheten, och det tar alltid slut så det är helt onödigt att förkorta det. Lev det.

Det är så att du behöver väldigt lite för att överleva. Jag tror att om du har ca 6 tusen i månaden så kan du vara trygg för då överlever du. Allt annat som du betalar för är lyx och det kan du leka med. Så… hitta ett sätt att leva så att du lätt kan skaffa det som gör att har det nödvändiga, mat, någonstans att sova, kläder så du inte fryser och att du har för dina barn om du har barn, men då får du också en del av myndigheterna.

Resten är inget måste, det kan man göra sig av med utan att lida av det. Det är bara något som vi väljer för att vi vill ha det lyxigt och bekvämt och om det blir en belastning, ’ett måste att tjäna mycket pengar’, så tänk om… se friheten i att välja hur mycket pengar du omsätter så att du kan bli fri i ditt tänkande, då blir din kropp glad och då lindrar det dina självmordstankar.

Livet består av två grundläggande fält, det nödvändiga och det kan vi oftast och kan vi inte så får vi hjälp av myndigheter med det, resten är lek… lek, lek, lek…. allt som är i tillägg till det nödvändiga går att leka med, man kan ha det eller mista det utan att ens liv är i fara, men det gör att man behöver göra upp med en massa upphängningar och tankefel. Det är roligt om man börjar och upptäcker hur lite man behöver för att överleva.

Börja med att fundera igenom detta jag skrivit så kan du fråga mera sedan. Det finns ofta djupare liggande problem, men det går inte att börja med dem förrän man förstår livets primära mening, att leva och att det är det, att man lever som ger värdet med livet och då går det inte att tänka sig att förkorta det.

Ställ din egen fråga

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *