Separation

Fråga:

Hej Iris
Jag och min man bråkar minst en gång i veckan ibland mer. Vi tar sällan på varandra. När vet man att det är dags att bryta upp?
Både han och jag undrar det. Skulle bli jättetacksam för svar.
Jag gillar dig!

Iris svarar:

Vad bråkar ni om? Vad hänger ni upp er i? Vad är det ni har konflikt med inuti er själva?

För mig låter det som att ni har haft förväntningar och investeringar i att den andra ska förändras på något sätt och det tar sig till slut detta uttryck.

Från början har var och sin ett eget rotsystem och sedan på kronnivån så kan man trassla ihop sig hur mycket som helst, men när någotn vill reda ut sig ur grenverket och ta en annan riktning så står rötterna kvar var för sig men växer kraftfullt i samma jord.

Men…. om den ene eller den andre har lyckats börja växa på den andres rot, utveckla en symbios istället, då uppstår problem och att man hänger fast i varandra trots svårigheter och att man dessutom fastnar i motsättningar och missnöje och det binder folk lika hårt till varandra som äkta ovillkorlig kärlek.

Det bästa ni kan göra är att fråga er själva vad ni har konflikt med i hur den andre är och gör och att lösa dem så att ni kan vara nöjda med att ert liv inte är i fara och att ni kan skratta tillsammans åt hur ni trasslar till det i er relation.

Sedan, när ni har trasslat ut ert grensystem så att ni inte är så intrasslade längre och hittat er egen rot så… kanske det inte finns anledning att bryta relationen, eller så går ni skilda vägar som livsvänner och tar nya riktningar i livet? Vem vet? Ingen för det finns inget annat om framtiden än en prognos och det är som vädret, det kan komma vilket oväder som helst och ställa allt på huvudet.

Lycka till

 

 

 

Ställ din egen fråga

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *