Jag blir varm och kall

Fråga:

Hej Iris,

jag känner mig varm inombords när jag är med om glada saker och jag känner mig kall i kroppen när jag blir rädd eller något konstigt händer, hur kan det vara så här?

Iris svarar:

Människan, när vi blir till, så får vi en fysiks del, mammastammens ägg och pappastammens spermie, och samtidigt när de slår ihop sig så drar vi till oss något från atmosfären. Det är det immateriella, det som du kommer att uppleva som dig själv.
Ägget har med sig minnen från din mammasläkts sida och spermien har med sig minnen från din pappasläkts sida och, det du drat till dig från mänsklighetens barndom, från det immateriella, det blir unikt du själv och så blir du fullständigt unik, även om du i din konstitution har det andra också har, ögon att se med, näsa att lukta med osv, men …ändå ärdu helt unik.
Eftersom kroppen är fysisk så är det bara kroppen som kan känna och därför blir det olika sensationer i kroppen beroende på vad du upplever.
Upplever du något roligt, något tilltalande eller överraskande så blir kroppen glad och då blir det ljust och varmt inuti. Om det är något som verkar okänt, främmande, skrämmande eller smärtsamt så upplever kroppen rädsla (även om du inte känner rädslan så utgår den från ett rädslosystem) och då blir det mörkt och kallt inuti.
När du mister någon blir det lite mörkt och sorgset inom dig och när ofullständigheten i livet grusar din förväntning då blir det rött och varmt, du blir arg och får en massa extra kraft och kommer att få nya tankar som på ett eller annat sätt ändrar på det som inte fungerade.

Om du blir rädd, eller hamnar i ett rädslosystem, istället för att bli arg så blir du aggressiv och letar efter vems felet är, antingen anklagar du dig själv eller någon annan eller att du tycker dig ha otur i livet eller… då häller sig ilskan i den rädslan och då blir vi antingen utaggerande och våldsamma, eller inåtaggerande och straffar och skadar oss själva. Ibland tar vi ut det genom att slänga något i väggen så att det kraschar och då släpper det värsta. Problemet är att det inte löser något, vi får bara mer att anklaga oss själva för eller förtränga och så blir vi rädda för våra egna reaktioner.
”Men…” säger någon… ”om jag inte kan något annat?”
Då förstår du att du sitter fast i ett rädslosystem och då kan du berätta om det här så ska jag ge dig de ledtrådar jag har. Det är inte meningen att du ska tro på dem, bara prova dem i verkligheten, fungerar
de så håller du dig till det tills du hittar något bättre, fungerar det inte så återkom och berätta mera. Vi kan ’surra’ om det tills du hittar in till din inre trygghet och tillbaka till den nöjdhet du hade när du blev till och under tiden.

Ställ din egen fråga

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *